Varkenshaasje met tomaat, broodkruim en toast champignon, sausje van stilton

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • Varkenshaas (200 g per persoon)
  • 75 gr Kaas (Stiltonkaas of andere schimmel...)
  • 1 Tomaat (Kleine...)
  • Broodkruim
  • Tijm
  • 1 Sjalot
  • 1 dl Porto (Rode...)
  • 3 dl Bouillon (Vlees...)
  • 400 gr Champignon
  • 1/2 teentje Look
  • Peterselie
  • Roux (Bruine...)
  • Boter
  • Toastbrood
  • Aardappel
  • 1/2 dl Room (Zure...)
  • 1 Ei (...dooier)
  • Nootmuskaat
  • takje Groen (Versiering)
Bereiding :
  1. Maak een basissaus : bak een fijngesneden sjalotje lichtbruin samen met een snuifje tijm. Doe er rode porto en vleesbouillon bij, laat dit voor de helft inkoken.

  2. Kuis het varkenshaasje op en snijd het in medaillons van 2 cm dikte. Kruid ze en bak ze heel kort aan in boter. Leg op elk stuk een beetje Stiltonkaas en daar bovenop een schijfje tomaat. Strooi er tijm en broodkruim op.

  3. Toast 4 ronde sneetjes brood van 8 cm en bak de champignons in boter, breng op smaak met knoflook en fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout.

  4. Maak een klassieke aardappelpuree

  5. Gaar het vlees gedurende 12 min. in een oven van 180° C. Deglaceer de braadpan waarin het vlees gebakken is met de basissaus; doe er eventueel bruine roux bij en breng op smaak.

  6. Vul een dresseerring met puree in het midden van een warm bord. Bedek met een toost en verdeel de champignons op de toosten. Kruimel er wat Stilton op. Giet er saus rond en verdeel de mignonetten. Versier met een takje groen.