Varkenshaasje met graanmosterdsaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 600 g Varkenshaas
  • 2 dl Room
  • 2 el Mosterd (Graan...)
  • 1/2 Bloemkool
  • 1/2 Broccoli
  • 1 Wortel
  • 500 g Aardappel
  • 1 Ei
  • 50 g Kaas (Gemalen...)
  • 50 g Room (Zure...)
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Boter
Bereiding :
  1. Kuis en kook alle groenten ‘al dente’ in gezouten water (apart) : begin met de bloemkolen, daarna de wortelen en eindig met broccoli. Om de kleur van de groenten te behouden, laten we die schrikken onder koud water.

  2. Ontvlies de varkenshaasjes en snij ze in ronde nootjes. Bak de varkenshaasjes aan beide kanten mooi bruin en kruid ze met peper en zout.

  3. Haal het vlees uit de pan, giet het vet af en voeg er de room en graanmosterd aan toe. Laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak.

  4. Maak een aardappelpuree afgewerkt met een eidooier, gemalen kaas en zure room. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.

  5. Bak alle groenten samen kort en krachtig in een pan met boter en controleer de kruiding.

  6. Serveer de puree op een warm bord, geef er een lepel groentjes bij en verdeel het vlees. Werk af met graanmosterdsaus.