Varkenshaasje met graanmosterdsaus
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Kuis en kook alle groenten ‘al dente’ in gezouten water (apart) : begin met de bloemkolen, daarna de wortelen en eindig met broccoli. Om de kleur van de groenten te behouden, laten we die schrikken onder koud water.
-
Ontvlies de varkenshaasjes en snij ze in ronde nootjes. Bak de varkenshaasjes aan beide kanten mooi bruin en kruid ze met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan, giet het vet af en voeg er de room en graanmosterd aan toe. Laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak.
-
Maak een aardappelpuree afgewerkt met een eidooier, gemalen kaas en zure room. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
-
Bak alle groenten samen kort en krachtig in een pan met boter en controleer de kruiding.
-
Serveer de puree op een warm bord, geef er een lepel groentjes bij en verdeel het vlees. Werk af met graanmosterdsaus.