Varkenshaasje gevuld met vruchten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    Het vlees
  • 1 Varkenshaas
  • 2 el Olijfolie
  • De vulling
  • 1 Appel
  • 1/2 Citroen
  • 1 Sjalot
  • 200 g Fruit (Gedroogd vb. abrokozen, dadels, vijgen, noten)
  • 1 tl Tijm
  • Peper
  • Zout
  • De Saus
  • 1 el Sojasaus
  • 1 dl Wijn (Witte zoete...)
  • 1 dl Kalfsfond
  • 3 el Honing (Vloeibare...)
  • Look
  • 100 g Sinaasappel (Marmelade van...)
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Schil de appel en snij hem fijn.

  2. Pers het sap uit een halve citroen.

  3. Snij de sjalot fijn en fruit deze in een beetje olijfolie.

  4. Snij het gedroogd fruit fijn.

  5. Hak de look fijn.

  6. Bereiding
  7. Verwarm de oven op 170° C.

  8. Meng de ingrediënten van de vulling en bewaar ze.

  9. Open het varkenshaasje en besmeer het met de vruchtenvulling.

  10. Rol het op tot een flensje en maak het vast met keukentouw.

  11. Smeer het vlees in met 1 el olijfolie. Bak, met de resterende olie, het vlees goudbruin aan elke kant.

  12. Laat het haasje 20 min. bakken in de oven.

  13. Rol het vervolgens in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

  14. Kook de ingrediënten voor de marmeladesaus enkele minuten en laat tot de helft inkoken. Bewaar.

  15. Afwerking
  16. Snij het varkenshaasje in sneetjes.

  17. Verdeel ze over de borden en giet er de saus over.

  18. Serveer met rosti's, pommes duchesse of aardappelkroketjes of bonenrolletjes met spek of boontjes.