Varkenshaasje gevuld met schimmelkaas en dadels

Kookmethode , ,
Land van herkomst ,
Menugang
Beschrijving

Sappige varkenshaasjes met blauwe kaas uit de oven. Geserveerd met krokante krielaardappelen en spinazie. Een en al lerkkernij!

Ingrediƫnten :
  • 4 Varkenshaas
  • 1 el Olijfolie
  • 75 g Kaas (Blauwe...)
  • 3 el Boter
  • 450 g Aardappel (Krieltjes)
  • 8 g Peterselie
  • 400 g Spinazie
Bereiding :
  1. Verwarm de grill in de oven. Snijd de varkenshaasjes in plakken van 3 cm en bestrooi aan beide kanten met zout en peper.

  2. Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten 3 minuten op hoog vuur bruin. Leg de medaillons in een ovenschaal en verdeel de kaas erover.

  3. Verhit de helft van boter in een pan, Bak de krielaardappelen in 10 minuten gaar en voeg op het laatste moment de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit de resterende boter in een pan, voeg de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Zet de varkenshaasjes ca. 3 minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de spinazie over vier borden en leg de varkenshaasjes en de aardappeltjes naast de spinazie.