Varkensgebraad in marinade van Westmalle

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 kg Varkensgebraad (Van koteletten)
  • 1 teentje Look
  • 1 Ui
  • 1 el Boter
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Luikse siroop
  • Instantsausbinder
  • 1 fles Bier (Westmalle Tripel)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Tijm (Gedroogde...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Snipper het knoflook fijn en snij de uien grof.

  2. Meng het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd, het knoflook, de ui en de tijm in een kom. 

  3. Leg het gebraad in een ruime ovenschaal en overgiet met de marinade. 

  4. Dek af met vershoudfolie en laat 12 u. marineren in de koelkast. Draai het gebraad regelmatig om en bedruip met de marinade.

  5. Bereiding
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Haal het gebraad uit de marinade en dep het goed droog.

  8. Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij.

  9.  Zet het gebraad ± 50 min. in de oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie. Haal uit de ovenschaal en hou warm.

  10. Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind het sausje met instantsausbinder, meng goed en laat even koken.

  11. Afwerking
  12. Snij het gebraad in sneetjes, verdeel over de borden en overgiet met een beetje saus.

    Lekker met kroketten en gestoofde prinsessenboontjes met stukjes tomaat.