Vanille-ijs met gemarineerde aardbeien

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 IJs (Vanille... bolletjes)
  • 500 g Aardbei
  • Munt (Verse)
  • Citroen (Sap van...)
  • 50 g Suiker
  • 1/2 zakje Vanillesuiker
  • Suiker (Bloem...)
  • 2 dl Room
  • 50 g Suiker (Kristal...)
Bereiding :
  1. Spoel de aardbeien voorzichtig en snijd ze in stukjes (niet te klein). Snijd de verse munt heel fijn. Doe alles samen in een kom en meng voorzichtig met de suiker (afhankelijk hoe zoet de aardbeien zijn) en citroensap.

  2. Klop de room stijf en doe er aan het einde 50 g suiker bij.

  3. Verdeel de aardbeien over 4 diepe borden en geef er vanille-ijs en slagroom bij. Versier met een takje munt en strooi er bloemsuiker over.