Vanille- en amandelijs met abrikozenvulling en cognacroom

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 200 g IJs (Vanille...)
  • 200 g IJs (Amandel...)
  • 100 g Confituur (Abrikozen...)
  • 1 dl Room
  • 1/2 zakje Vanillesuiker
  • 1 scheutje Cognac
  • Munt (Verse...)
Bereiding :
  1. Vul een langwerpige vorm (cakevorm of Pyrex-schaal) half met vanille-ijs, smeer de confituur over het ijs en bedek met een laag amandelijs. Werk vlug zodat het ijs niet te veel smelt.

  2. Zet minstens 5 uur in de diepvriezer.

  3. Klop de room half stijf en meng deze met vanillesuiker en een scheutje cognac.

  4. Haal het vanille-ijs uit de vorm en snijd het in plakken van 2 cm. Serveer met slagroom en verse munt.