Uiensoep met Roquefort

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 6 Ui
  • 1,5 l Bouillon (Vlees...)
  • 1 dl Porto (Witte...)
  • 1/2 dl Gember (...sap)
  • 1,5 dl Room
  • 4 Ei (Kwarteleieren)
  • 80 g Kaas (Roquefort...)
  • 80 g Kaas (Gruyère)
  • Azijn
  • Boter
  • Stokbrood
  • zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Pel en snijd de uien fijn (brunoise of julienne). Fruit ze aan in boter zonder te bruinen. Voeg de bouillon, porto en gember sap toe en laat een 15-tal minuten doorkoken. Giet er room bij.

  2. Kook de eieren gedurende 4 minuten in gezouten kokend water met azijn. Laat ze schrikken in koud water. Pel ze voorzichtig en snijd ze in schijfjes.

  3. Bak het stokbrood af en snijd het in sneetjes, rooster deze.

  4. Bedek de bodem van een soepbord met eieren. Schenk hierover de uiensoep en leg er weer 2 sneetjes stokbrood op. Verkruimel de roquefort en verdeel dit met gruyère over de soep. Draai er versgemalen peper over.

  5. Laat de soep +/- 5 minuten gratineren in een oven van 250° C.