Tulipe gevuld met vruchtensalade en roomijs

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    Het koekjesbeslag
  • 130 g Bloemsuiker
  • 30 g Bloem
  • 1 dl Ei (Wit van...)
  • 30 g Boter (Gesmolten...)
  • De Mascarponesaus
  • 125 g Mascarpone
  • 1 Ei
  • 3 el Amaretto
  • 5 g Vanillesuiker
  • 1 el Munt (Fijngesneden...)
  • 1 el Advocaat
  • Room (Facultatief)
  • Suiker (Facultatief)
  • Verder...
  • Fruit (Assortiment seizoensfruit)
  • 100 g Fruit (Rode Bosvruchten)
  • 2 el Bloemsuiker
  • Ijs (Vanille...)
  • 4 takjes Munt
Bereiding :
  1. Maak het koekjesbeslag : smelt de boter op een laag vuurtje. Klop het eiwit eventjes los en meng de andere ingrediënten erbij met de klopper. Gebruik een bakplaat met boterpapier en zorg ervoor dat alles horizontaal blijft. Giet één soeplepel beslag op de plaat en bak dit gedurende 5 min. (het koekje moet mooi bruin zijn) in een voorverwarmde oven van 200° c. Haal het koekje zo vlug mogelijk van het papier en duw het in een ronde vorm. Het deeg stijft bij afkoeling vlug op.

  2. Maak een vruchtensalade : snijd het fruit in gelijke blokjes van 2 à 3 cm. Doe alles (behalve de zachtere fruitsoorten) in een mengkom.

  3. Mix alle ingrediënten voor de mascarponesaus tot een homogene massa. Voeg, naargelang van de gewenste dikte en eigen smaak, room en suiker toe. Spatel de saus onder het fruit en bewaar koel.

  4. Maak een coulis : mix de vruchten met 2 el bloemsuiker en passeer ze door een fijne zeef

  5. Vul de tulipe met de fruitsalade en giet er een lepel coulis over. Leg er een bolletje roomijs in, werk af met een takje munt en strooi er bloemsuiker over.