Truffels, vier keer anders

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 300 g Chocolade (Pure...)
  • 1,5 dl Room
  • 1 tl Koffie (Oplos...)
  • 1 el Rum (Bruine)
  • 1 el Sinaasappel (Geconfijte... zeer fijn gesneden)
  • 4 tl Boter
  • 2 el Amandel (...poeder)
  • 2 el Kokos (Geraspte...)
  • 2 el Cacao (...poeder)
  • 2 el Noten (Bresillienne...)
Bereiding :
  1. Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ op een laag vuur zonder te roeren. Roer de room erdoor.

  2. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes en voer erbij :
    - de oploskoffie
    - de bruine rum
    - de sinaasappelschillen
    - niets

  3. Voeg bij de 4 kommetjes boter toe en roer goed om. Bewaar de samenstellingen gedurende 1 uur in de koelkast

  4. Schep bolletjes van elke bereiding en rol :
    - de koffietruffel in amandelpoeder
    - de rumtruffel in geraspte kokos
    - de sinaasappeltruffel in bresiliennenootjes
    - de chocoladetruffel in cacaopoeder

  5. Schik ze op een schotel of op bordjes en dien op.