Tournedos met brocillipuree, sausje met zilveruitjes en spek

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 sneetjes Tournedos (230 gr./persoon)
  • 1/2 Broccoli
  • Ui (Zilveruitjes)
  • Spek (Gerookt...)
  • 1 dl Wijn (Rode...)
  • 3 dl Bouillon (Vlees...)
  • Aardappel
  • Roux (Bruine...)
  • Boter
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 dl Room
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • Waterkers
Bereiding :
  1. Kook de broccoli gaar in gezouten water. Start met de harde stam en doe de roosjes er daarna bij. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Mix de broccoli.

  2. Maak een basissaus : Bak de zilveruitjes bruin in boter, doe er het spek (in stukjes gesneden) bij en blus alles met rode wijn en vleesbouillon. Houd apart.

  3. Kook de aardappelen in gezouten water en maak er puree van. Doe de broccoli erbij en werk af met een eidooier, room, nootmuskaat, boter en peper en zout

  4. Bak het vlees in heet vet volgens bak wijze, vergeet niet te kruiden. Deglaceer de pan met de basissaus en gebruik bruine roux om de saus te dikken.

  5. Maak quenellen van de puree, overgiet het vlees met saus en geef er enkele blaadjes waterkers bij.