Tortellini met zongedroogde paprika, pancetta en Parmezaan

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Look
  • 400 g Tortellini
  • 100 g Ham (Pancetta...)
  • 6 Champignon (Grote...)
  • 1/2 Courgette
  • 2 el Paprika (Zongedroogde...)
  • 1 bussel Basilicum
  • 1 Kruidenmix (Italiaanse...)
  • Olijfolie
  • Kaas (Parmezaanse)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Snijd de look en ui fijn, maak een julienne van de champignons en courgette (enkel het groene deel). Stoof de groenten lichtjes aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. Kook de tortellini ‘al dente’ in gezouten water. Giet af en roer er een Italiaanse kruidenmix en een scheutje olijfolie doorheen.

  3. Meng de pasta en de groenten door elkaar en doe er zongedroogde paprika en fijne sliertjes pancetta bi

  4. Verdeel de pasta in 4 warme borden en werk af met schilfers Parmezaan en verse blaadjes basilicum.