Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de vleesbouillon en doe de blaadjes erbij. Zet 4 borden in de diepvriezer.
Houd 2 mooie sneden ham apart. Mix de rest van de ham in een blender, samen met 1 ei, een scheutje cognac en enkele el vleesbouillon. De mousse moet smeuïg en niet te droog zijn.
Klop de room stijf en kruid met peper en zout. Snijd het sjalotje zeer fijn en meng die samen met de room onder het mengsel. Smaak af.
Leg 2 sneden hesp op plastiekfolie op het werkblad open, vul ze met mousse en draai ze voorzichtig dicht. Laat dit opstijven in de koelkast (min. 1 uur)
Giet op de koude borden een spiegel vleesbouillon. Doe de plastiekfolie van het rolletje en snijd het (met een scherp mes) in 4 mooie torentjes. Plaats die in het midden van het bord. Versier met een takje groen en geroosterde sesamzaadjes. Geef er geroosterd brood bij.