Tonijn-ovenschotel

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Aardappel (Kleine...)
  • Peper
  • Zout
  • 1 Ui (Grote...)
  • 2 Tomaat
  • 300 g Tonijn (Uit blik)
  • 200 g Mascarpone
  • 1/2 dl Room
  • 200 g Mozzarella
  • Italiaanse kruiden
Bereiding :
  1. Snij de aardappelen in fijne schijfjes en bedek een ovenschotel met de aardappelschijfjes.  Kruid met peper en zout.

  2. Snij de ajuin en de tomaten in fijne schijfjes.

  3. Vermeng de tonijn met de mascarpone en de room en smeer dit op de aardappelen.  Druk alles goed aan en kruid met peper en zout en de Italiaanse kruiden.

  4. Leg de ajuinschijfjes op de tonijn en de tomaatschijven hierbovenop en druk alles goed aan 

  5. snij de mozzarella in schijven en bedek de bovenkant van de ovenschotel hiermee en bestrooi met gemalen kaas.

  6. Zet de ovenschotel 25 à 35 min in een voorverwarmde oven van 180°C.  Prik met een mes in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn en serveer 

  7. Tip
  8. Snij alle ingrediënten in dunne schijven
    Meng mascarpone en room onder de tonijn
    Gebruik genoeg kruiden en druk alles goed aan