Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tonijn-ovenschotel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de aardappelen in fijne schijfjes en bedek een ovenschotel met de aardappelschijfjes.  Kruid met peper en zout.

  2. Snij de ajuin en de tomaten in fijne schijfjes.

  3. Vermeng de tonijn met de mascarpone en de room en smeer dit op de aardappelen.  Druk alles goed aan en kruid met peper en zout en de Italiaanse kruiden.

  4. Leg de ajuinschijfjes op de tonijn en de tomaatschijven hierbovenop en druk alles goed aan 

  5. snij de mozzarella in schijven en bedek de bovenkant van de ovenschotel hiermee en bestrooi met gemalen kaas.

  6. Zet de ovenschotel 25 à 35 min in een voorverwarmde oven van 180°C.  Prik met een mes in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn en serveer 

Tip

  1. Snij alle ingrediënten in dunne schijven
    Meng mascarpone en room onder de tonijn
    Gebruik genoeg kruiden en druk alles goed aan

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.