Tonijn met gegrilde aubergines en slaatje van gemarineerde tomaten, olijven en rucola

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Tonijn (...moten of zwaardvis - 140 g/persoon)
  • 1 Aubergine
  • 100 g Kikkererwten (Gekookte...)
  • 1/2 Citroen (Sap van...)
  • 1 el Sesampasta (= tahine)
  • 1 teentje Look
  • Olijfolie
  • 2 Tomaat
  • Rucola
  • 50 g Olijf (Zwarte...)
  • Peper
  • Zout
  • Cayennepeper
  • Azijn (Witte wijn...)
  • Aardappel (Kriel...)
  • Boter
Bereiding :
  1. Kook de aardappelen in gezouten water beetgaar en laat ze afkoelen.

  2. Mix de kikkererwten met citroensap, sesampasta, look en olijfolie tot een smeuïge massa. Kruid met peper en zout en cayenne.

  3. Concasseer de gepelde tomaten grof en hak de olijven fijn.

  4. Spoel de aubergines en snijd ze in plakken van ½ cm. Quadrilleer ze op een grillpan en besprenkel ze met olie. Kruid met peper en zout.

  5. Snijd de aardappelen in dikke plakjes en bak ze goudbruin in olijfolie.

  6. Bak de tonijnsteaks in boter en kruid ze met peper en zout. Gaar ze eventueel verder in een warme oven. De vis mag nog rauw zijn vanbinnen.

  7. Verwarm alle groenten kort en krachtig in olijfolie : aardappelen, tomaten, olijven en rucola. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje witte wijnazijn.

  8. Bestrijk de aubergines met wat kikkermousse en verdeel ze over de borden. Verdeel het slaatje over de aubergines en schik er de tonijn bij.