Tonijn met gegrilde aubergines en slaatje van gemarineerde tomaten, olijven en rucola
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Kook de aardappelen in gezouten water beetgaar en laat ze afkoelen.
-
Mix de kikkererwten met citroensap, sesampasta, look en olijfolie tot een smeuïge massa. Kruid met peper en zout en cayenne.
-
Concasseer de gepelde tomaten grof en hak de olijven fijn.
-
Spoel de aubergines en snijd ze in plakken van ½ cm. Quadrilleer ze op een grillpan en besprenkel ze met olie. Kruid met peper en zout.
-
Snijd de aardappelen in dikke plakjes en bak ze goudbruin in olijfolie.
-
Bak de tonijnsteaks in boter en kruid ze met peper en zout. Gaar ze eventueel verder in een warme oven. De vis mag nog rauw zijn vanbinnen.
-
Verwarm alle groenten kort en krachtig in olijfolie : aardappelen, tomaten, olijven en rucola. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje witte wijnazijn.
-
Bestrijk de aubergines met wat kikkermousse en verdeel ze over de borden. Verdeel het slaatje over de aubergines en schik er de tonijn bij.