Tonijn met citroen op de barbecue

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Tonijn (Moten...van elk 100 g)
  • 1 Citroen (...in partjes)
  • Voor de Marinade
  • 2 teentjes Look
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Zout
  • 4 el Citroen (S)
  • 4 el Koriander
  • 2 Sjalot
Bereiding :
  1. Pel en snipper de sjalotjes met knoflook.

  2. Meng de knoflook met sjalotjes, olijfolie, zout, citroensap en 3 eetlepels koriander tot een marinade.

  3. Leg de tonijnmoten in een lage schaal en schenk de marinade erover.

  4. Laat de tonijn afgedekt 1 uur in de ijskast marineren en keer ze halverwege de marineertijd.

  5. Verwarm de barbecue en rooster de tonijnmoten 5 minuten aan elke kant.

  6. Garneer met de resterende koriander en partjes citroen.