Tomatensoep met balletjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 400 g Tomaat (Soep... (ev. tomaten uit blik))
  • 50 g Tomaat (Puree)
  • 1 Aardappel (Middelgrote...)
  • 1 Ui
  • 1 stengel Prei
  • 2 stengels Selder
  • 1 Wortel
  • 2 l Bouillon (Vlees...)
  • 200 g Gehakt
  • Boter
  • Kruidenboeket
  • Oregano (Gedroogde...)
  • De garnituur
  • 2 Tomaat (In blokjes gesneden)
Bereiding :
  1. Ui, wit van prei, selder, wortel en aardappel spoelen en in grove stukken snijden.

  2. De grove groenten aanstoven in boter zonder te kleuren.

  3. Bevochtig met 1 l vleesbouillon en voeg het kruidenboeket te.

  4. Snijd de soeptomaten in willekeurige stukken en voeg ze bij de soep.

  5. Laat gedurende  30 min. zachtjes gaarkoken.

  6. Kruid het gehakt met pezo en oregano. Draai er kleine ronde balletjes van (met propere handen). Kook de balletjes 3 min. in vleesbouillon. Schuim de bouillon af en giet deze bij de soep.

  7. Verwijder het kruidenboeket, mix de soep en passeer ze door een zeef (niet verplicht)

  8. Snijd 2 tomaten in 4 en haal er de pitjes uit. Maak blokjes van het vruchtvlees en gebruik die als garnituur in de soep. Voeg de balletjes toe en smaak af met peper en zout.