Tomatensoep met balletjes
Ingrediënten :
De garnituur
Bereiding :
-
Ui, wit van prei, selder, wortel en aardappel spoelen en in grove stukken snijden.
-
De grove groenten aanstoven in boter zonder te kleuren.
-
Bevochtig met 1 l vleesbouillon en voeg het kruidenboeket te.
-
Snijd de soeptomaten in willekeurige stukken en voeg ze bij de soep.
-
Laat gedurende 30 min. zachtjes gaarkoken.
-
Kruid het gehakt met pezo en oregano. Draai er kleine ronde balletjes van (met propere handen). Kook de balletjes 3 min. in vleesbouillon. Schuim de bouillon af en giet deze bij de soep.
-
Verwijder het kruidenboeket, mix de soep en passeer ze door een zeef (niet verplicht)
-
Snijd 2 tomaten in 4 en haal er de pitjes uit. Maak blokjes van het vruchtvlees en gebruik die als garnituur in de soep. Voeg de balletjes toe en smaak af met peper en zout.