Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tomaten, 3 keer gevuld

Ingrediënten :

De Mayonaise

Vulling 1

Vulling 2

Vulling 3

Bereiding :

  1. Pel de tomaten : haal het kruintje eruit en snijd er een kruis in. Dompel de tomaten 20 tellen onder in kokend water, laat ze schrikken en pel ze voorzichtig. Snijd het hoedje er af en haal het vruchtvlees uit de tomaat met behulp van een lepel. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in gezouten water zonder deksel, laat schrikken. Kook de eieren hard ( 8 a 10 min.)

  2. Maak de aardappelen klaar : koken, bakken, frituren,...

  3. Maak een mayonaise : meng 1 eidooier met mosterd en roer er voorzichtig 2 dl olie door. Werk af met azijn en peper en zout.

  4. Kuis de salade zorgvuldig en voorzichtig

  5. Vulling 1 : laat de tonijn uitlekken in een vergiet en meng er 1 fijngesneden sjalotje, 2 fijngesneden ansjovisjes en 1 tl kappertjes onder. Kruid met peper en zout en maak de mengeling smeuïg door er mayonaise aan toe te voegen. Vul 4 tomaatjes op en leg er een ansjovisreepje + het dekseltje op.

  6. Vulling 2 : meng de garnalen met zeer fijngesneden ui en bieslook en kruid lichtjes met peper uit de molen. Vul 4 tomaatjes op en zet er een dekseltje op.

  7. Vulling 3 : ontdooi de surimisticks en snijd ze in 3. Meng er fijngesneden sjalot, ei, cayenne en peterselie door en voeg er mayonaise bij. Vul 4 tomaatjes op en plaats er een dekseltje op.

  8. Verdeel de salade over 4 borden en schik er de boontjes op. Plaats de tomaten er bovenop. Geef er de aardappelbereiding en de rest van de mayonaise bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.