Toast met roerei en gerookte zalm

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 sneetjes Brood (Wit...)
  • 8 Ei
  • 1 dl Room
  • Peper
  • Zout
  • 2 Sjalot (Kleine...)
  • 3/4 dl Olijfolie
  • 1/4 Azijn
  • Prei (Jonge preischeuten)
  • 1 sneetje Zalm (Gerookte...)
  • Sla (Gemengde)
  • Tomaat (Kerstomaatjes)
Bereiding :
  1. Snijd de sjalotten zeer fijn en doe er olijfolie en azijn over. Kruid met peper en zout. (doe dit bij voorkeur de dag voordien)

  2. Toast het brood in de oven onder de grill of bak het in de pan met wat boter.

  3. Meng de eieren met room en peper en zout en bak ze al roerend tot ze gaar en smeuïg zijn. Laat de kookpot niet te lang op het fornuis staan, de eieren drogen uit.

  4. Leg op een warm bord een toast met daarop de roereieren en een sneetje zalm. Overgiet met een lepel vinaigrette en werk af met de preischeuten. Zet ernaast een torentje salade.