Tiramisu

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 3 Ei
  • 6 el Suiker
  • 500 gr Mascarpone
  • 6 el Amaretto
  • Boudoir (...koekjes)
  • 1 el Koffie (Oplos...)
  • Cacao (...poeder)
  • Fruit (versiering)
Bereiding :
  1. Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel (ruban). Gebruik de keukenrobot Doe er 4 el Amaretto bij en roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de mengeling.

  2. Maak met de oploskoffie een kop sterke koffie en doe er 2 el Amaretto bij. Haal de lange vingers één voor één door de koffie en bedek er mee de bodem van een diepe vorm.

  3. Giet er een deel van het mascarponemengsel over en schik er opnieuw gedregde koekjes op. Doe de rest van de mascarpone erop en laat alles opstijven in de koelkast.

  4. Verdeel in porties en strooi er een beetje cacaopoeder over. Geef er een kleine fruitgarnituur bij.

  5. Tip
  6. Om de taart stevig te maken weken we 3 gelatineblaadjes in koud water en lossen we die op in een beetje lauwe room die we op zijn beurt bij de mascarpone voegen.