Tiramisu van kaas en perziken

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 3 Kaas (Verse kaasjes Petit Suisse)
  • 75 g Mascarpone
  • 200 g Perziken (...op Siroop)
  • 50 g Suiker
  • 1/2 zakje Vanillesuiker
  • 1 Ei (Wit van...)
  • 1/2 Sinaasappel (Sap van...)
  • 6 Koekje (Boudoir...)
  • 2 el Likeur (Zoete...)
  • Noten (Bresilienne...)
  • Chocolade (...schilfers)
  • Koekje
Bereiding :
  1. Laat de perziken uitlekken (houd het vocht) en snij ze in blokjes van 1 cm. Klop de suiker, vanillesuiker, mascarpone en roomkaas tot een smeuïge massa. Meng er de perzikblokjes onder.

  2. Klop het eiwit stijf en spatel dat onder het mengsel.

  3. Meng likeur, ½ dl perzikensiroop, sinaasappelsap met de verkruimelde boudoirs en verdeel dit over 4 glazen. Verdeel daar het kaasmengsel over en laat dit opstijven in de koelkast.

  4. Werk het gerecht af met bresiliennenootjes, chocoladeschilfers en een koekje