Tiramisu, advocaat, speculoos en slagroom

Kookmethode
Land van herkomst ,
Menugang
Ingrediënten :
    De Tiramisu
  • 1 Ei
  • 1 el Suiker
  • 2 el Amaretto
  • 100 g Mascarpone
  • De Advocaat
  • 3 Ei (...dooiers)
  • 80 g Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 dl Melk (Gesuikerde...)
  • 0,3 dl Alcohol (Gezuiverde van minstens 90°)
  • De Speculoos
  • 15 Speculoos (Stukjes...)
  • 1/4 Koffie (Verse, sterke...)
  • 1 Rum (Scheutje donkere... of Cognac)
  • Koffie (Enkele druppels ...extract)
  • De Slagroom
  • 1 dl Room
  • 1 el Bloemsuiker
  • Cacao (...poeder)
Bereiding :
  1. Klop de eidooier met de suiker stevig tot een schuimig mengsel (ruban). Doe er 2 el Amaretto bij en roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de mengeling. Verdeel dit over 4 glaasjes.

  2. Meng de eidooiers met suiker en vanillesuiker gedurende 2 min., gebruik de staafmixer. Giet er beetje bij beetje de gesuikerde melk en de alcohol bij. Mix nog 3 min. De advocaat wordt dikker naargelang hij bewaard wordt. Verdeel de advocaat boven de tiramisu.

  3. Maak een halve kop sterke koffie met daarin een scheutje rum of Cognac en enkele druppels koffie-extract. Week er de speculooskoekjes in. Verdeel dit over de advocaat.

  4. Klop de room half stijf en doe er bloemsuiker bij, klop verder tot die aan de garde blijft hangen. Verdeel de slagroom over de speculoosmengeling.

  5. Zet de glazen min. 2 uren in de koelkast en werk af met een laagje cacaopoeder.