Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tartiflette

Tartiflette

Ingrediënten :

De Tartiflette:

De Salade:

De Vinaigrette:

Bereiding :

De Tartiflette:

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.

  2. Snijd de zwoerd (de harde zijkant) van het spek en snijd het in reepjes

  3. Zet een pan met dikke bodem die ook in de oven mag op het vuur en smelt een klontje boter. Bak het spek krokant.

  4. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in fijne ringen. Doe ze bij het spek.

  5. Pel de knoflook, snijd in stukjes en kneus met een mes. Doe bij het spek en de uien. Roer om en zet het vuur lager.

  6. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Dat gaat het gemakkelijkste met een mandoline, maar het lukt ook met een mes. Doe ze in een kom en kruid met een flinke snuif zout, veel peper en rozemarijn. Meng goed door elkaar met je handen.

  7. Snijd de korst van de kaas en snijd hem in kleine blokjes. Meng met de aardappelplakjes.

    Je kunt heel veel soorten kaas gebruiken, maar kies altijd voor een krachtige kaas met veel smaak.
  8. Druk het spek met de ui wat aan. Leg er de aardappelen op en druk ook goed aan. Giet er de wijn over. De aardappelen moeten onder staan.

  9. Zet 1 tot 1,5 uur in de oven op 190 °C.

De Salade:

  1. Breng een pot water aan de kook met een lepel bicarbonaat.

  2. Breek het steelstukje van de boontjes maar laat het puntige uiteinde zitten. Blancheer de boontjes 5 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water zodat ze hun groene kleur behouden.

  3. Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes.

  4. Maak de eikenbladsla schoon.

  5. Pel de sjalot en snijd hem in fijne ringen.

  6. Meng de boontjes met de spinazie, de sla en de sjalot.

De Vinaigrette

  1. Meng de mosterd met de azijn en de olie tot vinaigrette. Kruid met peper en zout.

Afwerking en serveren:

  1. Doe de vinaigrette bij de salade. Meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Serveer de salade met de tartiflette.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.