Tartaar van tonijn met frieten van knolselder

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Mayonaise
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 tl Mosterd
  • 1 dl Olie (Maïskiem...)
  • Citroen (Enkele druppels...)
  • En Verder...
  • 200 g Tonijn
  • 1 tl Kappertjes
  • 1 Augurk (Grote...)
  • 1 el Peterselie (Fijngehakte...)
  • 1 el Lente-ui (Fijngesneden...)
  • Tabasco
  • Worcestershiresaus
  • 1/4 Knolselder
  • Peterselie (Platte...)
  • Sla
Bereiding :
    De Mayonaise
  1. Meng de dooier met mosterd en klop er voorzichtig de olie door. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Het mag goed doorsmaken.

  2. En Verder
  3. Snij de tonijn in fijne brunoise of tartaar, hak de kappers fijn en snij de augurk in dobbelsteentjes. Doe alles in een kom en meng er peterselie en lente-ui door. Breng op smaak met weinig mayonaise, tabasco, Worcester en peper en zout.

  4. Schil de knolselder en snij in dikke frieten. Kook ze 3 min. in gezouten water, laat uitlekken en bak ze nadien goudbruin in hete frituurolie (180° C.).

  5. Schik de tartaar in een ring en doe er nog een lepel mayonaise rond. Geef er 3 tot 4 dikke frieten bij, Leg er een toefje salade bovenop en versier met een takje platte peterselie.