Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tartaar van ananas met sabayon van passievruchten en vanille-ijs

Ingrediënten :

De tartaar en sabayon:

Voor het koekjesdeeg :

Bereiding :

  1. Verwijder de schil en het platte gedeelte van de ananas. Snij het vruchtvlees in zeer fijne brunoise. Meng er 2 el fijngesneden basilicum door en bewaar koel.

  2. Maak de koekjes : klop de eiwitten en suiker lichtjes los. Meng er de bloem en de gesmolten boter onder. Giet een lepel deeg op boterpapier en spreid het lichtjes open, bestrooi met kokos en bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°. De koekjes zijn klaar als ze goudbruin zijn. Koel ze af op een koude ondergrond.

  3. Klop de eierdooiers, passievruchtensap, wijn en suiker op een middelmatig vuur stevig op tot een luchtige massa (ca. 4 min.)

  4. Haal de kom van het vuur en klop nog 3 min. Tot het mengsel afgekoeld is. Voeg de room toe.

  5. Duw de ananas in een dresseerring, leg er een bolletje ijs op en overgiet rijkelijk met sabayon. Versier met verse munt en een kokoskoekje.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.