Tajine met kippenbout en 6 groenten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Kippenbout
  • 6 Tomaat
  • 2 Wortel
  • 4 Paprika (Verschillende kleuren)
  • 1 Courgette
  • 1/2 Bussel Koriander
  • 300 gr Zoete Aardappel
  • 300 gr Aardappel
  • 2 Ui
  • 2 teentje Look
  • 3 dl Bouillon (Kippen...(1blokje oplossen in 3 dl heet water))
  • 2 el Tomaat (...puree)
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Ras-El-Hanout
  • 1 el Kurkuma
  • 1 el Paprika (...poeder)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
  2. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de wortelen in schijfjes.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.

  5. Snij de tomaten in partjes.

  6. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.

  11. Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.

  12. Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.

  13. Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.

  14. Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de tajine met de koriander.