Tajine met kippenbout en 6 groenten
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Snipper het knoflook en de uien fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.
-
Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.
-
Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.
-
Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
-
Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.
Afwerking:
-
Bestrooi de tajine met de koriander.