Tajine met kip, kikkererwten en tomaat
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Ontbeen de kippenbouten en laat de tajine warm worden op het vuur.
-
Doe het vlees in een mengkom en meng er de olijfolie, de honing, het citroensap, een geraspt teentje look en een flinke snuif raz-el-hanout onder.
-
Giet een scheutje olijfolie in de hete tajine. Bak er de kip in en breng op smaak met een snuif zout en cayennepeper.
-
Pel de ui en snijd in grove stukken. Spoel de wortelen en snijd ook deze in grove stukken.
-
Haal de kip uit de tajine en bak er vervolgens de ui en de wortelen in.
-
Schil een stuk gember en een teentje look en rasp ze bij de groenten in de tajine.
-
Snijd de puntpaprika en een courgette grof en bak ze mee in de tajine. Voeg er een scheutje water aan toe om verbranding te vermijden.
-
Doe er de tomatenpuree bij en laat kort meebakken. Breng de groenten verder op smaak met een flinke snuif komijn en kurkuma.
-
Voeg er de kip opnieuw aan toe, gevolgd door de gepelde tomaten.
-
Spoel de kikkererwten grondig onder koud water en voeg ze toe aan de tajine.
-
Werk de tajine af met enkele fijngesnipperde takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Zet er het deksel op en laat ongeveer 30 minuten rustig verder garen tot de kip botermals is.
-
Neem enkele pluksels koriander en werk er de tajine mee af.