Tagliatelle met ham, verse kruiden en Parmezaan

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • Olijfolie
  • 500 g Tagliatelle
  • 2 dl Bouillon (Runds...)
  • 3 dl Room
  • 1 teentje Look
  • 200 g Ham (Ganda... of BBQ...)
  • 4 Tomaat
  • 1 el Bieslook
  • 1 el Oregano
  • 1 el Basilicum
  • 50 g Kaas (Parmezaanse...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. . Maak eerst de saus : snijd de ham in fijne reepjes en bak die aan in een beetje olijfolie.

  2. Blus het vlees met de bouillon en de room en laat lichtjes inkoken samen met een fijngesneden teentje look

  3. Kook de pasta ‘al dente’ in gezouten water. Giet af en roer er olijfolie doorheen.

  4. Maak van het tomatenvlees blokjes (concasseer). Spoel en snijd de kruiden fijn en voeg die net voor het opdienen, samen met de tomatenblokjes, bij de saus.

  5. Schik de pasta op een warm diep bord, overgiet met de saus en leg er enkele schilfers Parmezaan op. Kruid nog eens extra met vers gemalen peper.