Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tagliatelle met ham, verse kruiden en Parmezaan

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. . Maak eerst de saus : snijd de ham in fijne reepjes en bak die aan in een beetje olijfolie.

  2. Blus het vlees met de bouillon en de room en laat lichtjes inkoken samen met een fijngesneden teentje look

  3. Kook de pasta ‘al dente’ in gezouten water. Giet af en roer er olijfolie doorheen.

  4. Maak van het tomatenvlees blokjes (concasseer). Spoel en snijd de kruiden fijn en voeg die net voor het opdienen, samen met de tomatenblokjes, bij de saus.

  5. Schik de pasta op een warm diep bord, overgiet met de saus en leg er enkele schilfers Parmezaan op. Kruid nog eens extra met vers gemalen peper.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.