Struisvogelbrochette met spinazie-sinaasappelslaatje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Struisvogelsteak
  • 2 Sinaasappel
  • 1 teentje Look
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Curry (...poeder)
  • 1/3 tl Kurkuma
  • Peper
  • Zout
  • Voor het sinaasappel-spinazieslaatje
  • 400 g Spinazie (Verse...)
  • 50 g Rucola
  • 1 Sinaasappel
  • 3 el Pijnboompitten
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. - Snij 1 sinaasappel in schijven van 1 cm en elk rondje in 6 kwartjes.
    - Snij elke struisvogelsteak in 5 à 6 gelijke stukken en steek ze op een brochette, afwisselend met een kwartje sinaasappel.
    - Pers de 2 andere sinaasappelen.
    - Meng 2 eetl. olijfolie met het kerriepoeder, de kurkuma, het geperste knoflookteentje en de helft van het sinaasappelsap. Strijk de brochettes in met deze marinade en kruid met peper. Laat 30 min. tot 1 u. marineren in de koelkast. Draai af en toe om.
    - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
    - Voor de vinaigrette: meng de rest van het sinaasappelsap met: 4 eetl. olijfolie, de mosterd, de honing en de geroosterde pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

  2. Bereiding:
  3. Meng de spinazie met de rucola en giet er de  sinaasappelvinaigrette over net voor het opdienen.

  4. Bak de struisvogelbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant op de barbecue (of langer als u goed doorbakken vlees verkiest).

  5. Afwerking
  6. Dien de brochettes op met het spinazieslaatje, koude rijst, taboule of een aardappel in de schil.

  7. Tip:
  8. Meng koude rijst met enkele eetl. mangochutney (naar smaak).

Noot

Begeleidende Wijn:

Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe

Begeleidend bier:

Postel Dubbel Abdijbier