- Snij 1 sinaasappel in schijven van 1 cm en elk rondje in 6 kwartjes.
- Snij elke struisvogelsteak in 5 à 6 gelijke stukken en steek ze op een brochette, afwisselend met een kwartje sinaasappel.
- Pers de 2 andere sinaasappelen.
- Meng 2 eetl. olijfolie met het kerriepoeder, de kurkuma, het geperste knoflookteentje en de helft van het sinaasappelsap. Strijk de brochettes in met deze marinade en kruid met peper. Laat 30 min. tot 1 u. marineren in de koelkast. Draai af en toe om.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Voor de vinaigrette: meng de rest van het sinaasappelsap met: 4 eetl. olijfolie, de mosterd, de honing en de geroosterde pijnboompitten. Kruid met peper en zout.
Meng de spinazie met de rucola en giet er de sinaasappelvinaigrette over net voor het opdienen.
Bak de struisvogelbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant op de barbecue (of langer als u goed doorbakken vlees verkiest).
Dien de brochettes op met het spinazieslaatje, koude rijst, taboule of een aardappel in de schil.
Meng koude rijst met enkele eetl. mangochutney (naar smaak).
Begeleidende Wijn:
Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe
Begeleidend bier:
Postel Dubbel Abdijbier