Struisvogelbrochette met spinazie-sinaasappelslaatje
Ingrediënten :
Voor het sinaasappel-spinazieslaatje
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Snij 1 sinaasappel in schijven van 1 cm en elk rondje in 6 kwartjes.
- Snij elke struisvogelsteak in 5 à 6 gelijke stukken en steek ze op een brochette, afwisselend met een kwartje sinaasappel.
- Pers de 2 andere sinaasappelen.
- Meng 2 eetl. olijfolie met het kerriepoeder, de kurkuma, het geperste knoflookteentje en de helft van het sinaasappelsap. Strijk de brochettes in met deze marinade en kruid met peper. Laat 30 min. tot 1 u. marineren in de koelkast. Draai af en toe om.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Voor de vinaigrette: meng de rest van het sinaasappelsap met: 4 eetl. olijfolie, de mosterd, de honing en de geroosterde pijnboompitten. Kruid met peper en zout.
Bereiding:
-
Meng de spinazie met de rucola en giet er de sinaasappelvinaigrette over net voor het opdienen.
-
Bak de struisvogelbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant op de barbecue (of langer als u goed doorbakken vlees verkiest).
Afwerking
-
Dien de brochettes op met het spinazieslaatje, koude rijst, taboule of een aardappel in de schil.
Tip:
-
Meng koude rijst met enkele eetl. mangochutney (naar smaak).
Noot
Begeleidende Wijn:
Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe
Begeleidend bier:
Postel Dubbel Abdijbier