Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Struisvogel met venkel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij het vlees in reepjes. Snij venkel in smalle partjes, de ananas in blokjes.

  2. Bak de ananasblokjes in de boter goudgeel. Schep ze uit de pan en hou ze warm.

  3. Roerbak het vlees. Kruid het met peper en zout en bestuif het met de bloem. Schenk er dan al roerend de bouillon en de wijn bij en laat even indikken.

  4. Voeg de venkel toe en laat onder deksel 10 minuten stoven. Doe er tot slot de ananas weer bij en bestrooi met amandelschilfers.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.