Strüdel van appel en peer met rozijnen en walnoten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1/2 Filodeeg (Pakje...)
  • 2 Appel (Jonagold...)
  • 2 Peer (Conference...)
  • 75 g Suiker
  • 45 g Rozijnen
  • 45 g Noten (Walnoten)
  • 25 g Boter
  • Olie (Noten...)
  • Rum
  • Kaneel
  • Bloemsuiker
  • IJs (Vanille...)
  • Verfborsteltje
  • Boterpapier
Bereiding :
  1. Zet de rozijnen te week in 3 el rum.

  2. Schil de peren en de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in gelijke blokjes.

  3. Laat de suiker carameliseren in een antiaanbakpan en voeg er boter aan toe, voeg er de appel- en peerblokjes aan toe en laat voorzichtig carameliseren. Hak de noten middel grof.

  4. Leg het filodeeg open en snijd het middendoor. Bestrijk één helft met notenolie (gebruik een borsteltje), bestrooi lichtjes met kaneel en leg er een tweede laagje boven. Doe het een tweede maal.

  5. Meng de appel en peer met de uitgeperste rozijnen en de gehakte walnoten en schik ze op ongeveer 1/3 van de rand van het filodeeg. Rol het deeg nu stevig op en bestrijk de buitenkant met notenolie.

  6. Bak de strüdels af op boterpapier in een voorverwarmde oven op 185° c. gedurende 12 min. of tot wanneer ze goudbruin zijn van kleur.

  7. Bestrooi ze met bloemsuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs.