Stoofvlees van everzwijn met aardappelkroketten
Ingrediënten :
De Marinade
De Stoofpot
Bereiding :
-
Kuis het vlees op en snij het in stukken van 3 cm.
Maak de marinade : kuis en was de groenten en snij ze in gelijke mooie stukken van 1 cm. Meng alles en giet het over het vlees. Roer stevig en laat 1 nacht marineren.
-
Haal het vlees uit de marinade en bak het mooi bruin in hete boter. Gebruik kleine porties om het zooien tegen te gaan, kruid met peper en zout. Doe het vlees in een kookpot en roer er 1 el bloem door, deglaceer de pan met witte porto en doe het bakvocht bij het vlees alsook de marinade en vleesbouillon. Laat de bereiding rustig koken gedurende 1 uur.
-
Haal het klokhuis uit de appel en snijd die in twee. Doe op elke halve appel een el bruine suiker en een klompje boter. Plaats gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Spoel de veenbessen en verwarm ze in rode wijn, suiker, vanillesuiker en enkele druppels citroensap
-
Giet de everzwijnstoverij door een zeef en werk de saus af met tomatenpuree, rode wijnazijn, aalbessenconfituur en peterselie. Bind de saus, wanneer nodig, met bruine roux. Doe enkel het everzwijnvlees terug in de saus en verwarm opnieuw. Smaak af.
-
Serveer het stoofvlees met een appelgarnituur en aardappelkroketten.