Stoofvlees op Vlaamse wijze

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1 kg Rundsstoofvlees
  • 4 Ui
  • Boter
  • 2 el Bloem
  • 1 fles Bier (bruin, zoet...)
  • Kruidenboeket
  • 2 sneetjes Brood
  • 2 el Mosterd
  • 3 dl Bouillon (Vlees...)
  • Zout
  • Peper
  • Sla
  • 2 Tomaat
  • 400 g Aardappel
  • Roux (Bruine...)
  • De Mayonaise
  • 1 Ei
  • 1 el Mosterd
  • 2 dl Olie (Arachide...)
  • Citroen (Sap van...)
  • peper
  • Zout
  • 1/2 teentje Look
Bereiding :
  1. Bak het stoofvlees donkerbruin in boter. Snij de ui in brunoise en voeg die er aan toe. Laat samen nog wat verder aanbakken tot de ui ook bruin wordt. Kruid met peper en zout, bestrooi met bloem en laat lichtjes uitdrogen.

  2. Overgiet alles met het bruin bier en laat de braadsappen los koken. Doe er vleesbouillon en een kruidenboeket bij. Smeer twee sneetjes brood (verwijder de korst) in met mosterd en leg het op het stoofvlees.

  3. Laat alles ongeveer 1 uur gaar sudderen en breng op smaak met peper en zout. Dik eventueel met bruine roux

  4. Bereid de aardappelen naar keuze.

  5. Kuis de salade, snij de tomaten in partjes, maak een mayonaise en snij het halve teentje look fijn. Doe alles samen in een kom en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.