Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stoofpotje van kip met bier

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snij de kip in stukken.

  2. Snij de broccoli in roosjes.

  3. Snipper de ui fijn.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Giet het braadvet weg. Kruid met tijm, laurier, peper en zout en bestrooi met de bloem.

  2. Voeg de fijngesnipperde ui en de spekblokjes toe. Overgiet met het bier. Laat op een zacht vuurtje afgedekt verder sudderen gedurende ± 45 min.

  3. Kook de broccoli gaar in lichtgezouten water gedurende 8 min. Giet af.

  4. Roer de honing en de room door de biersaus en laat nog even indikken.

  5. Bind de saus eventueel met wat instantsausbinder en voeg de broccoli toe. Laat alles nog even opwarmen.

Afwerking

  1. Verdeel de kip over de borden met de saus en de broccoli. Serveer met natuuraardappelen.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.