Stoofpotje van kip met appel, cider en rozemarijn

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kook- of Baktijd: 50 minuten Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Ingrediënten :
  • 4 Kippenbout
  • 4 takje Rozemarijn (Verse...)
  • 300 mll Cider
  • 2 tl Paprika (...poeder)
  • 2 Appel (Jonagold)
  • 2 teentje Look
  • 2 tl Oregano (Gedroogde...)
  • 2 el Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel een ovenschaal met de olijfolie.

  2. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en kruid ze met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout. Pel de knoflookteentjes en leg ze bij in de ovenschaal.

  3. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in partjes. Leg ze bij in de ovenschaal. Leg er ook de takjes rozemarijn bij en overgiet alles met de cider.

  4. Zet de ovenschaal zo’n 50 minuten in de oven tot de kip volledig gaar is.

Noot

Gebruik voor dit stoofpotje appelen die hun stevigheid niet verkiezen.  Een Jonagold is hier bvb. perfect voor.

Sleutelwoorden: Kip, kippenbout, Appel, Cider
Read it online: https://receptenvoorthuis.be/recipe/stoofpotje-van-kip-met-appel-cider-en-rozemarijn/