Kuis de zeeduivel en maak er mignonetten van (2 cm.). Versnipper de sjalot, snijd de tomaatjes in twee, maak een julienne van de peultjes. Haal de stelen van de verse kruiden en hak ze grof.
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd de grote aardappelen in twee.
Leg de sneetjes ham tussen boterpapier met eventueel een rooster er bovenop. Bak de ham gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven van 120°C.
Neem een grote kookpot met deksel en stoof de sjalot, zeekraal en peultjes aan in boter, kruid met peper (zeekraal = zout). Verdeel de vis er bovenop, laat 2 min. sudderen onder deksel. Giet er fumet en bier bij en laat alles rustig gedurende 10 min. stoven.
Haal de gare vis er uit en werk de saus af : doe er tomaatjes en aardappelen bij en breng op smaak met peper en zout. Dik eventueel met weinig blanke roux (de saus hoeft niet dik te zijn).
Neem een warm diep bord en verdeel de helft van de groenten en saus. Schik de zeeduivel erop + de overige saus. Leg de aardappelen er rond en werk af met verse kruiden en een sneetje gedroogde ham.