Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stoofpot van zeeduivel, blond bier en verse kruiden

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis de zeeduivel en maak er mignonetten van (2 cm.). Versnipper de sjalot, snijd de tomaatjes in twee, maak een julienne van de peultjes. Haal de stelen van de verse kruiden en hak ze grof.

  2. Kook de aardappelen in de schil in gezouten water en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd de grote aardappelen in twee.

  3. Leg de sneetjes ham tussen boterpapier met eventueel een rooster er bovenop. Bak de ham gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven van 120°C.

  4. Neem een grote kookpot met deksel en stoof de sjalot, zeekraal en peultjes aan in boter, kruid met peper (zeekraal = zout). Verdeel de vis er bovenop, laat 2 min. sudderen onder deksel. Giet er fumet en bier bij en laat alles rustig gedurende 10 min. stoven.

  5. Haal de gare vis er uit en werk de saus af : doe er tomaatjes en aardappelen bij en breng op smaak met peper en zout. Dik eventueel met weinig blanke roux (de saus hoeft niet dik te zijn).

  6. Neem een warm diep bord en verdeel de helft van de groenten en saus. Schik de zeeduivel erop + de overige saus. Leg de aardappelen er rond en werk af met verse kruiden en een sneetje gedroogde ham.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.