Stoofpot van piepkuiken

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kip (Piepkuikens)
  • Peterselie (Enkele takjes)
  • Dragon (Enkele takjes verse...)
  • 2 el Mosterd (Graan...)
  • 1 el Bloem
  • 2 Ui
  • 2 teentjes Look
  • 2 stengels Selder
  • 1/4 krop Andijvie
  • 3 dl Wijn (Witte...)
  • 3 dl Bouillon (Kippen...)
  • 100 g Druiven (Witte, ontpitte...)
  • Olijfolie
  • Boter
  • Blanke roux
  • Aardappel (...kroketten)
Bereiding :
  1. Steek de takjes van de kruiden in het piepkuiken en kruid met pezo vanbinnen en vanbuiten. Wrijf de helft van de mosterd tussen het borstvlees en het vel. Strooi wat bloem over het piepkuiken.

  2. Bak de kippen (in een kookpot waar ze precies naast elkaar in passen) mooi bruin in olijfolie gedurende 10 min. Haal ze er uit en bak de ui , look en selder in de pan. Doe er aan het einde een klompje boter + bloem bij. Blus alles met witte wijn en laat dat voor de helft inkoken. Leg er de kuikens weer in en doe er de bouillon bij. Plaats die met deksel 35 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

  3. Wanneer de kuikens klaar zijn (vlees moet gemakkelijk van het been gaan) houden we die apart warm. De saus werken we af met fijngesneden andijvie, druiven, mosterd, peterselie- en dragonblaadjes. Breng de saus op smaak met peper en zout en dik ze met blanke roux.

  4. Dien de kuikens op met voldoende saus en kroketjes of gebakken aardappelen.