Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stoofpot van piepkuiken

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Steek de takjes van de kruiden in het piepkuiken en kruid met pezo vanbinnen en vanbuiten. Wrijf de helft van de mosterd tussen het borstvlees en het vel. Strooi wat bloem over het piepkuiken.

  2. Bak de kippen (in een kookpot waar ze precies naast elkaar in passen) mooi bruin in olijfolie gedurende 10 min. Haal ze er uit en bak de ui , look en selder in de pan. Doe er aan het einde een klompje boter + bloem bij. Blus alles met witte wijn en laat dat voor de helft inkoken. Leg er de kuikens weer in en doe er de bouillon bij. Plaats die met deksel 35 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

  3. Wanneer de kuikens klaar zijn (vlees moet gemakkelijk van het been gaan) houden we die apart warm. De saus werken we af met fijngesneden andijvie, druiven, mosterd, peterselie- en dragonblaadjes. Breng de saus op smaak met peper en zout en dik ze met blanke roux.

  4. Dien de kuikens op met voldoende saus en kroketjes of gebakken aardappelen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.