Stamppot van prei en garnalen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 600 g Aardappel
  • 600 g Garnalen (Grijze...)
  • 3 stengels Prei
  • 1 Ui
  • 2 1/5 dl Melk
  • 3 el Margarine (Vloeibare...)
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Verwijder het groen van de prei.

  2. Snij het prei-wit in stukjes van 1/2 cm en snij enkele reepjes groen in lange sliertjes.

  3. Snij de aardappelen in stukjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de uit fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 el margarine in een kookpan. Voeg de ui en het prei-wit toe en laat even stoven.

  7. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de melk.

  8. Breng aan de kook en laat gedurende 25 min. gaar worden op een zacht vuur.

  9. Pureer de aardappelen. Voeg nog 1 el margarine toe en kruid naar smaak met peper en zout en nootmuskaat.

  10. Frituur de groene preislierten in de frituurpan op 175° C gedurende 2 min. Laat uitlekken en bestrooi met een snuifje zout.

  11. Afwerking
  12. Maak met 2 el bolletjes van de stamppot en leg 3 bolletjes op het bord.

  13. Bestrooi met verse garnalen en garneer met de gefrituurde preislierten.