Staartvismootjes in ’t groen met gegratineerde tomaatjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 350 g Staartvisfilet
  • 125 g Garnalen
  • 1 Spinazie (portie gehakte...)
  • 1 bosje Waterkers
  • 1 dl Room (Lichte...)
  • 1,5 dl Wijn (Droge, Witte...)
  • 1 tl Kruidentuiltje (van Topaz)
  • Zout
  • Peper
  • Instantsausbinder
  • Voor de Gegratineerde Tomaatjes
  • 4 Tomaat (Kleine...)
  • 2 el Paneermeel
  • 1 el Olijfolie
  • 1/4 bosje Bieslook
  • 2 takjes Tijm (Verse...)
  • 1 takje Peterselie (Verse...)
  • Peper (Cayenne...)
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. - Hak de waterkers fijn. Hou 4 takjes over voor de versiering.
    - Hak het bieslook, de tijm en de peterselie fijn en meng met het paneermeel en de olijfolie. Kruid met 1 mespunt cayennepeper, peper en zout.
    - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in 8 à 12 mootjes.

  2. Bereiding
  3. Schik de mootjes staartvis in een ovenschotel en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout. Dek af en bak ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  4. Snij de tomaten in 2 en garneer elke halve tomaat met het mengsel van verse kruiden en paneermeel. Schik ze in een andere ovenschotel en schuif in de oven bij de vis voor de laatste 10 min. van de baktijd.

  5. Haal de vis uit de oven. Zet indien nodig de grill even aan om de tomaten mooi te gratineren.

  6. Giet 1 dl van het kookvocht van de vis in een grote pan. Voeg de lichte room, de diepgevroren spinazie, de fijngehakte waterkers en 1/2 dl wijn toe. Laat 3 min. inkoken. Indien nodig kan u de saus binden met wat instantsausbinder.

  7. Voeg de (diepgevroren) garnalen toe aan de saus en verwarm alles even. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking
  9. Schik 2 à 3 mootjes vis op een bedje van saus (met de mooie witte snijkant naar boven) en garneer elk bord met 2 halve tomaatjes en een takje waterkers. Geef er broodjes bij.