Spinazietaart met feta

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 12 sneetjes Filodeeg
  • 500 g Prei
  • 500 g Spinazie (Diepvries)
  • 1 Ui
  • 3 Ei
  • 200 g Fetakaas
  • 1 bosje Dille
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Snipper de ui.

  2. Spoel de prei, verwijder het groen, snij het wit in ringen.

  3. Fruit de ui en de prei in olijfolie. Doe er de spinazie bij en laat het vocht wat inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 200° C.

  5. Klop de eieren los, roer er de feta en de dille door. Vermeng met de spinazie.

  6. Vet een ovenschaal in.
    Bedek met filodeeg en bestrijk met olie.
    Bedek weer met deegvellen en bestrijk met olie.
    Leg zo 3 laagjes.
    Verdeel er de spinazie over en dek af met het resterende deeg (dat u ook met olie bestrijkt).

  7. Zet 40 minuten in de oven.

  8. Tip
  9. Lekker met een tomatensalade.