Spaghetti bolognese

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 2 Wortel
  • 1 Courgette
  • 1 Ui
  • 1 stengel Prei
  • 1 teentje Look
  • 250 gr Champignon
  • 250 gr Gehakt (Kalfs...)
  • 400 gr Pasta (Spaghetti...)
  • 4 Tomaat
  • Boter
  • 1 bokaal Passata
  • 1 el Tomaat (...puree)
  • 1 el Bouillon (Groenten...)
  • 3 takje Tijm
  • 3 blad Laurier
  • 1 takje Rozemarijn
  • 2 blad Salie
  • 1 dl Water
  • Kaas (Geraspte Parmezaanse...)
Bereiding :
  1. Snijd de wortel, selder, ui & look fijn en stoof aan in een kookpan met wat boter.

  2. Voeg het gehakt toe en laat goed aanstoven.

  3. Snijd de courgette & de champignons, voeg toe en laat mee aanstoven.

  4. Voeg de verse tomaten toe alsook het blik passata, 1 dl water, de tomatenpuree & de kruiden.

  5. Laat 30 minuten koken.

  6. Kook ondertussen de pasta (zie de verpakking voor de kooktijd), voeg daarna de saus toe en strooi er parmezaanse kaas over.